Talstation Steinbergbahn

Pojdi na:

Tabli

Vabljivo in dinamično – takšen sprejem doživijo obiskovalci spodnje postaje nove žičnice Steinberg v priljubljenem zimsko-športnem središču Leogang na salzburškem. Ekspresivno oblikovana stavba združuje številne funkcije in obiskovalcem hkrati omogoča dobro orientacijo. Arhitekti podjetja W2 Manufaktur so želeli s telesom konstrukcije predstaviti okoliško hribovito pokrajino in pogled usmeriti v naravo. Razgibani stropi v notranjem in zunanjem območju so bili izvedeni z gladkimi, belimi ometanimi suhomontažnimi površinami. Lesena podkonstrukcija je bila opremljena z oplatami iz mavčnih plošč LaHydro, ki so zelo odporne proti vlagi in se lahko prilagajajo oblinam.

Gradbene faze

Velike ometane površine zaznamujejo spodnje plasti stropov dvonadstropne stavbe. Pri izvedbi je bilo na področju suhe montaže najti posebne izzive – tako zaradi velikih temperaturnih razlik čez leto kot tudi različne obremenitve z vlago, pa tudi zaradi dinamično oblikovanega gradbenega telesa. V skladu z razpisom so bile potrebne proti vlagi zelo obstojne oplate za zunanje območje brez neposrednih vremenskih vplivov in odprto notranje območje spodnje postaje.

Rezultati

Učinek